Waarom investeren in een professional de juiste keuze is.

Wat leuk! Jullie gaan trouwen!! Dat is natuurlijk super, maar waar moet je eigenlijk beginnen met het plannen van jullie bruiloft?!
Het zoeken naar de perfecte leveranciers voor jullie grote dag gaat (tegenwoordig) meestal via het internet.
Google, facebook, Instagram en weddingblogs zijn vaak hulpmiddelen die gebruikt worden in deze zoektocht naar de perfecte match voor jullie.
Veel van deze leveranciers zorgen ervoor dat het jullie gasten straks aan niets ontbreekt. Ontzettend fijn! Maar in de eerste plaats is het jullie trouwdag! En daarom spreekt het voor zich dat het naast de gasten en de bruidegom ook de bruid aan niets mag ontbreken. Iedere bruid wil stralen en zich prachtig voelen op haar trouwdag. Een prachtige bruidskapsel en bruidsmake-up kunnen hier aan bijdragen. Mits dit natuurlijk naar de wensen van bruid is en met professionele inzicht van een goede bruidsstylist gebeurd.

Computer-en-vrouw

Bruidsstyling is een vak! Een goede bruidsstylist zorgt ervoor dat zijn/haar kennis up to date is, producten hoogwaardig zijn, goed luistert naar de wensen van de klant, volledig de tijd neemt voor een bruid, kwaliteit biedt en bovenal een bruid laten stralen op haar bruiloft.

Helaas zijn er tegenwoordig veel hobbyisten in ons vakgebied actief die bovenstaande normen niet kunnen waarmaken. Hierdoor kunnen zij een zeer lage prijs hanteren maar krijg je dan niet de kwaliteit die je voor ogen had. Daarnaast zijn er ook vaak onvoorziene kosten die niet in de stuntprijs zijn ingesloten en kun je achteraf veel duurder uit zijn dan van te voren was begroot.
Bezuinigen op de twee belangrijkste mensen op de bruiloft is eeuwig zonde.
Als professional wil ik dan ook graag uitleggen waar mijn tarief vandaan komt. Open en transparant en belangrijker nog, geen onvoorziene kosten achteraf.
Gemiddeld ben ik als bruidsstyliste 14 uur voor en met een bruid bezig; mail, telefoon, administratie, reistijd en werktijd van proefsessie tot aan de bruidsverzorging op de grote dag. Als erkend ondernemer dragen wij ook kosten af  als stroom, water, verzekeringen, materiaalkosten, auto en dan uiteraard de BTW aan de belastingdienst.
Wat er over blijft zijn de inkomsten. Een deel van deze inkomsten steekt een  bruidsstylist vaak in bijscholing zodat de kennis op het gebied van bruidskapsels en bruidsmake-up up to date is. Ook wij zijn nooit uitgeleerd!
Je snapt dat het dan onmogelijk is dat een goede bruidsstylist voor een bruidsmake-up €25.- rekent!

make-up producten

Daarnaast is een veel voorkomende gedachte dat de tarieven hoger uitvallen simpelweg omdat het woordje “bruid” voor make-up en/of kapsel staat. Dit is zeker niet de reden en ook dit wil ik graag verhelderen.
Dat bruidsmake-up duurder is dan gewone make-up heeft te maken met het feit dat bij bruiloften door bruidsfotografen/videografen veelal gebruik wordt gemaakt van HD apparatuur.
Bruidsmake-up moet vanzelfsprekend dan ook HD proof zijn. Het is zonde als je op iedere foto oneffenheden of een vertekend beeld van je gezicht ziet. Dit is een van de voorbeelden waarom bruidsmake-up duurder is dan “gewone” make-up. Een goede bruidsstyliste is namelijk gemiddeld 1 uur met je bruidsmake-up bezig.

Dan hebben we in Nederland ook nog eens te maken met verrassende weersveranderingen waardoor je bruidskapsel in alle gevallen “weer proof” moet zijn! Door de kennis van een goede bruidsstylist kun je ervan uit gaan dat je kapsel de hele dag zal houden in alle weersomstandigheden, tot in de late uurtjes. Ze kan daarnaast nog gebruik maken van diverse haarstukken om jouw droomkapsel te kunnen realiseren.
In tegenstelling tot een gewone make-up en opsteekkapsel gaat in bruidsverzorging veel meer tijd zitten.  En niet te vergeten is er ook nog de gewenste proefsessie die voorafgaand de bruiloft wordt ingepland. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan, weet je waar je aan toe bent en draag je deze zorg over aan een professional. Voor jou dus meer ruimte om heerlijk te genieten.

Gemiddelde-kosten-bruiloft

Maar dan de vraag hoe herken ik een goede bruidsstyliste? Ja dat is een goede vraag.
Juist die zeer lage prijzen is wellicht al een aanwijzing. Het klinkt misschien aanlokkelijk, maar voor die prijs kan er simpelweg niet gewerkt worden met goede kwalitatieve producten. Deze zijn namelijk, helaas, niet goedkoop. Daarnaast is het belangrijk dat de stylist kan aantonen dat het werk wat je kunt zien in zijn of haar portfolio daadwerkelijk “eigen” werk is en niet een plaatje van Google of Pinterest.

airbrush foto

Een goede match vinden voor je bruidsstylist is en blijft een persoonlijke keuze! Maar zorg dat je voor jullie trouwdag kiest voor de juiste investering. Een bruidsstylist die je wensen kan waarmaken zodat jij als bruid zorgeloos kan stralen!

bruiloft

foto: Madame Poppy fotografie